Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر مینو محرز روز چهارشنبه در اولین همایش نظام مراقبت بهداشتی یکپارچه انسان، دام و گیاه افزود: اگر همه پزشکان راجع به مسائل بیولوژیکی اطلاع داشته باشند در صورت برور چنین وقایعی زمان را از دست نمی دهیم و می توانیم با آن مقابله کنیم.
وی با اشاره به استفاده تاریخی از سلاح بیوتروریستی اظهار کرد: حتی در امپراتوری رم نیز از این نوع سلاح و در جنگ جهانی اول از گاز سارین‌ استفاده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این پزشک فوق تخصص بیماری های عفونی یادآور شد: معمولا میکروب هایی به عنوان سلاح بیوتروریسمی استفاده می شوند که قابلیت مرگ و میر بالا، قدرت شیوع فراوان داشته و به آسانی از طریق هوا منتشر شوند.
وی در ادامه انواعی از این نوع میکروب ها را برشمرد و گفت: سیاه زخم تنفسی، طاعون، وبا و آبله، تب مالت و باکتری ای کولای/E cloi از نوع O 157 از این نوع هستند که مورد آخر، اخیرا در آلمان شایع شد.
محرز تاکید کرد: همه پزشکان باید در این زمینه آموزش ببینند، آزمایشگاه های تخصصی ایجاد شده و نظامی واحد برای اننقال این داده ها تاسیس شود تا در صورت وقوع چنین حمله ای بتوان با آن مقابله کرد.

**نظام واحد سلامت با کار گروهی همه بخش ها میسر می شود
عضو هیات امنای انیستیتو پاستور ایران نیز در این همایش گفت: نظام واحد سلامت فقط با کار گروهی همه بخش های خصوصی و دولتی میسر می شود.
حسن ملک افضلی افزود: نظام واحد سلامت به معنای گردآوری شاخص ها و داده ها، همکاری همه بازیگران خصوصی و دولتی و رصد فعال داده هاست.
وی یادآور شد: به دلیل تغییر نوع بیماری ها یک وزارتخانه یا بخش نمی توانند سلامت همه جامعه را تامین کنند.
این استاد پیشین دانشگاه ادامه داد: برای رسیدن به هدف نظام واحد سلامت به فرهنگ و کار گروهی نیاز داریم که باید از کودکی آموزش داده شود.
ملک افضلی با اشاره به انجام یک مورد تحقیقاتی برای رصد موارد ابتلا به بیماری تب مالت در 11 استان خاطرنشان کرد: این مورد تحقیقاتی را به شکل رصد فعال برای رسیدن به داده ها و مداخله به منظور کاهش موارد ابتلا‌ انجام دادیم.
استاد نمونه بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: در صورتیکه داده ها را جمع کرده و مدل ها را عملی و بومی کرده باشیم موفق می شویم؛ مانند مورد خانه بهداشت که به خوبی اجرایی شد.
اولین همایش نظام مراقبت یکپارچه انسان، دام و گیاه با هدف معرفی ویژگی های نظام مراقبت هشدار سریع و تجربیات موفق در جهان، شناسایی شاخص های بالقوه ارزشمند هشدار سریع در خصوص بیماری های واگیر مشترک بین انسان، دام، حیات وحش و گیاهان، همچنین حفاظت از سلامت انسان ها، شناسایی پتانسیل های کشور امروز (چهارشنبه) با حضور صاحب نظران داخلی و خارجی و مسئولان در سالن همایش انستیتو پاستور ایران برگزار شد.
نظام مراقبت هشدار سریع بهداشتی یکپارچه انسان، دام و گیاه با هدف حفاظت از سلامت انسان، نظام پاسخ دهی فوری بهداشتی یکپارچه انسان، دام و گیاه و وظایف و نقش وزارتخانه و سازمان ها و صاحب نظران مرتبط در توسعه نظام مراقبت هشدار و پاسخ دهی سریع بهداشتی ادغام یافته از محورهای این همایش است.
علمی9157**1440
خبرنگار: منصوره شوشتری** انتشاردهنده: گلشن

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۱۸۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

طرح پزشک خانواده با پوشش جمعیتی ۵۵ میلیون نفر در کشور یکی از دستاوردهای بزرگ نظام سلامت و گام اساسی برای دسترسی به تامین عدالت بهداشتی و سلامتی جامعه در دولت سیزدهم است.

پزشک خانواده عنوان طرحی است که یک خانواده به طور مستقیم تحت پوشش تیم پزشکی قرار می‌گیرد؛ یعنی این گروه پزشکی علاوه بر اقدامات درمانی مربوط به یک خانواده، اقدامات مربوط به بهداشت جسمی، جنسی و روانی افراد را نیز تحت نظر قرار داده و مشاوره‌هایی در این خصوص به افراد می‌دهند.

پزشکان خانواده با صلاح دید خود می‌توانند افراد را به پزشکان متخصص ارجاع دهند تا در صورتی که نیاز به معاینات بیشتر دارند توسط آنها انجام شود.

این طرح با محوریت نظام ارجاع بیماران، پس از سال‌ها انتظار و طی شدن دوره طولانی اجرای آزمایشی در استان‌های فارس و مازندران، از دی سال گذشته به صورت آزمایشی اجرا و از اردیبهشت امسال به‌طور گسترده در سایر شهرها عملیاتی شد.در این طرح، مردم برای دریافت خدمات سلامت از یک مسیر تعریف شده و تحت نظر یک تیم مشخص اقدام می‌کنند و از حمایت‌های دولتی برخوردار می‌شوند.

تمام خانواده‌هایی که تحت طرح پزشک خانواده قرار می‌گیرند، ارجاع آنها به متخصصان بالینی هدفمندتر می‌شود؛ به گونه‌ای که ارجاع‌های بیهوده به پزشکان کاسته می‌شود که خود کاهش مراجعات حضوری در کلینیک‌ها را به دنبال دارد.

مزیت این طرح آن است که هزینه‌های تشخیصی و میزان بستری‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته و دریافت پول توسط پزشکان هم هدفمندتر می‌شود؛ از سوی دیگر بعضی از بیمه‌ها هزینه‌های زیادی از مردم بابت ارائه خدمات درمانی به آنها می‌گرفتند که اجرای این طرح باعث شد این هزینه‌های اضافی نیز کاهش یابد یا حذف شود.

پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

حسین فرشیدی افزود: مراقبان سلامت در اجرای برنامه کشوری پزشکی خانواده از نقش مهمی برخورد هستند. سوابق درخشان نظام شبکه در سلامت جامعه به ویژه در مناطق روستایی موید جایگاه تاثیرگذار مراقبان و بهورزان در اجرای برنامه های حوزه سلامت است.

وی با اشاره به شیوه نامه جدید برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع اظهارداشت: پایگاه پزشکی خانواده تجمیعی متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت و ۲ تا ۳ پزشک برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، پایگاه پزشکی خانواده منفرد متشکل از دو مراقب سلامت و یک پزشک برای پوشش ۳ هزار نفر جمعیت و پایگاه سلامت متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت در مناطقی که موفق به جذب پزشک نشده‌اند برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، است.

فرشیدی تصریح کرد: سال گذشته ۲۷ میلیون ایرانی در قالب برنامه پزشکی خانواده تحت پوشش مراقب سلامت قرار گرفتند و امسال پیش بینی می شود این رقم به ۵۵ میلیون نفر افزایش یابد.

به گفته معاون وزیر بهداشت، برنامه پزشکی خانواده تعهد دولت است و از دستاوردهای بزرگ نظام سلامت بوده که با ارائه بسته‌های خدمتی به ویژه با نیازهای مادران باعث ارتقا سلامت و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان در کشور شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند
  • عطیه الهی در دستان پرتوان ماماهاست
  • بهورزان دیده بانان و پیشگامان عرصه سلامت هستند
  • بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند
  • پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت روز جهانی ماما
  • رئیس شورای عالی نظام پزشکی: مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند
  • مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند